Cím 2040. Budaörs, Templom tér 15. | Nyítva: H - Cs: 09:00 - 17:00

Nyitvatartás

Hétfőtől - Csütörtökig 09:00 - 17:00

Cím

2040. Budaörs, Templom tér 15.

 • Várjuk szeretettel
  a Budaörsi Telekuckóban!
 • Várjuk szeretettel
  a Budaörsi Telekuckóban!

Digitális világ

Digitális világban élünk, amelyben – kényszerből vagy kényelemből – az internet, wifi közvetítésével és számítógépes programok, alkalmazások felhasználásával egyre több mindent intézünk számítógéppel, mobil telefonnal, okos eszközökkel.

Míg a számunkra megszokott, valós környezetben jól kiismerjük magunkat és biztonságosan, megfontoltan kommunikálunk, addig a digitális világ folyamatosan ismeretlen, váratlan helyzetek elé állít bennünket az azokhoz való alkalmazkodás pedig újfajta tudást igényel. Ezt felismerve hoztuk létre évekkel ezelőtt a Budaörs – a digitális jövő városa facebook oldalt , célul tűzve ki, hogy bemutassuk a digitális átalakulás eredményeit, eseményeit, a fejlődés lehetséges irányait.

Hét-nyolc év a digitális technológia fejlődésében és elterjedésében hatalmas idő. Amikor az oldalt 2016-ban elindítottuk, a kiteljesedő online világról még csak, mint a jövőről esett szó. Okos eszközök alig voltak, a robotok és drónok még ritkaság számba mentek, mesterséges intelligenciáról csak a tudósok beszéltek. Ma mindez már valóság, életünk része lett, akár akarjuk, akár nem! Régebben évekbe tellett, mire egy-egy új fejlesztés megjelent, ma pedig alig egy-két év kell ahhoz, hogy merőben új digitális eszközök és szolgáltatások jelenjenek meg a hétköznapokban! Megannyi új lehetőség és könnyebbség a mindennapi élethez, ami egyúttal kihívások és nehézségek egész sorát hozza magával!  

Digitális átalakulás a hétköznapokban
A kép forrása

De vajon hogyan kell és lehet reagálni ezekre a kihívásokra? Lehet-e nemet mondani rájuk? És mire számíthatnak azok, akik ilyen vagy olyan okból nemet mondanak? Mit tehet az egyén és mit segíthet a közösség?

Ezekre a kérdésekre a közösséggel együtt szeretnénk válaszokat találni!  Ezért a Budaörs – a digitális jövő városa facebook oldalon beszélgetést kezdeményezünk a folyamatosan új lehetőségeket kínáló és egyben veszélyekkel is járó digitális világról.

Csak néhány a lehetséges témák közül:

 • Mit jelent a digitalizáció? –  Miért fontos, hogy ezzel foglalkozzunk? Mennyiben áldás vagy átok? Mi az, ami már itt van és mi várható a közeljövőben? Lemarad-e, aki kimarad?
 • Mi, mire jó? – Milyen új, konkrét gyakorlati lehetőségeket (eszközt, szolgáltatást) vagy ezek által megoldandó helyzeteket hoz, hozott az online világ?
 • Mitől kell tartani? – Milyen lehetőségek és veszélyek, előnyök és hátrányok vannak? Mit tehetünk, hogy a lehetőségeket kihasználjuk, a veszélyeket pedig elkerüljük?
 • Mik a tapasztalatok? – Kinek milyen jó vagy éppenséggel rossz tapasztalata van, amit szívesen megosztana?
 • Milyen segítségre lenne szüksége? – Milyen segítségre lenne Önnek szüksége ahhoz, hogy könnyebben eligazodjon a digitális világban, milyen kérdés foglalkoztatja, milyen helyzetet kell megoldania?
 • Hol a segítség? – A problémát megismerve a facebook csoport többi résztvevője segíthet a megoldásban!
 • Mit tehetünk egymásért? – Lehet, hogy ami egyikünknek probléma, azzal mások már könnyedén megbirkóztak. Ha a tudást megosztjuk, azzal segíthetünk egymásnak!

Célunk, hogy a digitális világ iránt érdeklődő és azt használó vagy a jövőben használni akaró embereket olyan közösségé szervezzük, amelyben tudásmegosztás folyik, elősegítve ezzel a digitális világban való boldogulást.

Találkozzunk tehát novembertől a digitális átalakulásról szóló beszélgetések közösségi fórumán, a https://www.facebook.com/groups/digitalis.jovo.varosa/ oldalon!


Hírek


Nyitvatartás

Hétfőtől - Csütörtökig 09:00 - 17:00


Cím

2040. Budaörs, Templom tér 15.


Email

infotelekucko@gmail.com


Telefon

(23) 414-446