Cím 2040. Budaörs, Templom tér 15. | Nyítva: H - Cs: 09:00 - 17:00

Nyitvatartás

Hétfőtől - Csütörtökig 09:00 - 17:00

Cím

2040. Budaörs, Templom tér 15.

  • Várjuk szeretettel
    a Budaörsi Telekuckóban!
  • Várjuk szeretettel
    a Budaörsi Telekuckóban!

Tanfolyamok

Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének a digitális esélyegyenlőséget biztosító támogatásról szóló, többször módosított 40/2005. (V.25.) önkormányzati rendelete szerint a nyugdíjas, valamint a szociálisan rászorult személyek térítésmentesen vehetnek részt a számítógép-használatot – ide értve az okostelefon és tablet használatát is – segítő képzésben és személyes, csoportos korrepetálásban. A támogatás igénybevételéhez egy formanyomtatvány szerinti kérelmet kell benyújtani a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Egészségügyi és Szociális Irodájához. A kérelemről a Polgármester dönt, az erről szóló határozatot a Polgármester nevében az Egészségügyi és Szociális vezetője adja ki.  A rendelet 3. § (2) bekezdése szerint jelenleg négyféle képzés érhető el:

  1. 20 óra időtartamú, felhasználói szintű alapfokú informatikai és internet-használat oktatás,
  2. további, összesen 20 óra gyakorlati számítógép és internethasználat, korrepetálás, mentorálás biztosítása,
  3. 10 óra továbbképzés,
  4. 20 óra időtartamú oktatás az esélykiegyenlítést szolgáló mobiltelefon és egyéb digitális eszközök, alkalmazások gyakorlati használatáról.

Az a) pont szerinti képzés keretében a résztvevők megismerkednek a számítógép felépítésével, megtanulják a billentyűzet és az egér használatát, megtanulnak egyes fontos fogalmakat (hardver, szoftver, operációs rendszer, stb.) valamint a fájlok és mapparendszer kezelését, a böngészés és keresés műveleteit és néhány fontos felület használatát (pl. térkép, menetrendek, útvonaltervezők, egyéb fontos, alapvető alkalmazások). Megismerkednek továbbá az elektronikus levelezéssel, valamint az ügyfélkapu használatával is. A képzés során megszerzett ismeretek gyakorlását, elmélyítését szolgálja a b) pont szerinti 20 órás gyakorlás, amelyre az oktató vagy a Telekuckó munkatársának mentorálása mellett kerül sor.

A c) pont szerinti 10 órás továbbképzés a résztvevők igényétől függően valamilyen tematikus témát dolgoz fel (pl. a technológiai változások lekövetése, elektronikus ügyintézés, egyes programok – pl. szövegszerkesztés – megtanulása, stb.).

A d) pont szerinti képzés lényegében az a) pont szerinti képzés okostelefonra és tabletre „átszabott” változata.

A felsoroltak közül az a-b) és d) pont szerinti programok személyenként 1-1 alkalommal vehetők igénybe, a c) pont szerinti továbbképzés viszont – természetesen mindig más-más témában – évente ismételhető.

A b) pont szerinti képzés (gyakorlás) kivételével a csoportok kellő létszámú jelentkező esetén folyamatosan indulnak. A szükséges létszám minimum 6 fő. 

Gyakorlásra egyénileg és csoportosan is van lehetőség előre egyeztetett időpontban.

A képzés részleteiről bővebben a Telekuckóban lehet érdeklődni nyitvatartási idő alatt bármikor.

A rendelet szövege megtekinthető itt: https://or.njt.hu/eli/v01/730105/r/2005/40

 A kérelem benyújtására szolgáló formanyomtatvány papír alapon kérhető a Telekuckóban vagy letölthető Budaörs Város Önkormányzata hivatalos honlapjáról (www.budaors.hu – Letölthető űrlapok – Szociális ügyek űrlapjai – Kérelem digitális esélyegyenlőséget biztosító támogatás megállapítására).


Hírek


Nyitvatartás

Hétfőtől - Csütörtökig 09:00 - 17:00


Cím

2040. Budaörs, Templom tér 15.


Email

infotelekucko@gmail.com


Telefon

(23) 414-446